Mandatul de arestare preventiva emis pe numele Dianei Nemes a fost pus in executare de Politia Romana

 

Politia Româna a pus în executare miercuri un mandat de arestare preventiva emis pe numele Dianei Nemes, pentru evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat.

politia romana„La data de 7 mai, Politia Româna a pus în executare mandatul de arestare preventiva, emis la data de 26 iulie 2012, de Curtea de Apel Bucuresti, pe numele Dianei N., de 38 de ani, pentru comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat”, informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Române (IGPR) remis miercuri AGERPRES.

Aceasta a fost arestata de autoritatile judiciare din SUA, în baza cererii de extradare transmisa, prin intermediul Biroului INTERPOL din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala — IGPR, în localitatea Yelm — statul american Washington.

Diana Nemes, adusa miercuri în România dupa extradarea din SUA pentru cercetarile din dosarul Codrut Marta, va fi dusa la Curtea de Apel Bucuresti pentru confirmarea mandatului de arestare preventiva emis în lipsa, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Ministerul Justitiei (MJ) a confirmat pe 20 martie ca se deruleaza proceduri de extradare în cazul sotilor Diana si Radu Nemes, arestati în Statele Unite ale Americii, fiind anchetati de DNA în dosarul de evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat în care sunt implicati fostul sef al ANAF Sorin Blejnar si fostul sef de cabinet al acestuia Codrut Marta.

Diana Nemes a fost de acord cu extradarea, însa în cazul sotului ei nu exista o hotarâre judecatoreasca din partea autoritatilor americane în ceea ce priveste extradarea în România.

Sotii Nemes au fost prinsi în localitatea Yelm, statul Washington, Statele Unite ale Americii.

Conform unui comunicat de presa al IGPR remis pe 20 martie AGERPRES, cei doi au fost identificati în urma unei cooperarii dintre Politia Româna si autoritatile judiciare din Statele Unite, în baza cererii de extradare transmisa prin intermediul Biroului INTERPOL din cadrul CCPI — IGPR.

Cei doi au fost prezentati în fata judecatorilor din cadrul US District Court House din localitatea Tacoma — Washington, cazul si custodia acestora fiind preluate de catre reprezentantii US Marshals Service Tacoma, arata sursa citata. (AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie