Subventii pentru tinerii angajati in agricultura
Ministerul Fondurilor Europene propune o schema de minimis menita sa stimuleze angajatorii din România, inclusiv pe cei din agricultura, sa angajeze tineri cu studii medii sau cu studii superioare. Subventiile se acorda lunar.
Ministerul Fondurilor Europene (MFE), prin Autoritatea de Management POS DRU, aflata în directa sa coordonare, a lansat în consultare publica documentele necesare pentru implementarea acestei scheme de minimis. Documentele publicate pentru consultare sunt Ghidul Solicitantului Conditii Specifice “Locuri de munca subventionate” – Domeniul Major de Interventie 2.1, respectiv Schema de ajutor de minimis “Locuri de munca subventionate”.
“Prin aceasta schema de minimis sustinem angajarea tinerilor, dar si activitatea mediului privat. Mai precis, vom subventiona plata salariilor tinerilor absolventi, elevi si studenti, promotia 2014. Subventiile pentru plata salariilor vor fi acordate pe o perioada de minimum 6 luni si de maximum 12 luni. Angajatorii care vor beneficia de aceste subventii vor fi obligati sa mentina posturile nou create o perioada de timp cel putin egala cu cea pentru care au încasat subventia. Subliniez ca firmele vor fi obligate sa mentina postul nou înfiintat si nu persoana angajata initial, în conditiile în care prin aceasta masura vrem sa încurajam competitia pe piata muncii”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, citat în comunicatul de presa transmis de MFE.
Valoarea orientativa a subventiei nete este de 900 de lei pentru tinerii angajati cu studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru tinerii angajati care au studii superioare, conform Ghidului Solicitantului Conditii Specifice “Locuri de munca subventionate”.
Plan educational pentru fiecare nou salariat
Subventiile aferente salariilor tinerilor absolventi se vor acorda cu o frecventa lunara. În acelasi timp, companiile care vor angaja absolventi vor fi obligate sa realizeze un plan educational pentru fiecare persoana nou angajata pentru a proba demersul procesului educational aferent învatarii la locul de munca, se arata în comunicat.
Numarul orientativ de posturi pentru care se vor acorda subventii, în functie de categoria în care se încadreaza beneficiarul schemei de minimis, este urmatorul: pentru microîntreprinderi – 3 locuri de munca; pentru întreprinderile mijlocii – 7 locuri de munca; pentru întreprinderile medii – 15 locuri de munca.
O firma poate încheia un singur acord pe toata perioada de implementare a proiectului, care poate fi modificat prin acte aditionale cu respectarea prevederilor Ghidului Solicitantului Conditii Specifice “Locuri de munca subventionate” si a regulilor privind ajutorul de minimis, precizeaza sursa citata. agrointel.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!