Restrictiile pe piata muncii din Elvetia au fost anulate pentru 25 de state UE. Romania nu e printre ele

 

Elvetia a anuntat, miercuri, anularea restrictiilor pe piata muncii impuse etapizat, în 2012 si 2013, cetatenilor din 25 de state membre ale Uniunii Europene, dar dispozitiile ramân valabile pentru cetatenii din România, Bulgaria si Croatia.

steagul elvetiei„Clauza de salvgardare activata pentru cetatenii din 25 de state membre ale Uniunii Europene nu se va mai aplica”, informeaza un comunicat oficial al Guvernului de la Berna, citat de AFP.

„Acordul privind libera circulatie a persoanelor existent între Elvetia si Uniunea Europeana nu prevede posibilitatea prelungirii restrictiilor”, precizeaza Berna.

Drept consecinta, cetatenii celor 25 de state UE vizate beneficiaza din nou de libertatea deplina de a se angaja în Elvetia.

În privinta României si Bulgariei, care au aderat mai târziu la UE, dispozitiile tranzitorii care prevad restrictii pe piata muncii elvetiana se vor aplica în continuare. Pâna în mai, Guvernul de la Berna va stabili cât timp vor fi mentinute restrictiile pentru români si bulgari. Dispozitiile care prevad cote ramân în vigoare si pentru Croatia, care a devenit membra UE în 2013. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie