Domenico Dolce si Stefano Gabbana au fost condamnati la inchisoare pentru frauda fiscala

 

Magistratii Curtii de Apel din Milano i-au gasit vinovati pe cei doi creatori de moda italieni Domenico Dolce si Stefano Gabbana de o frauda fiscala de câteva sute de milioane de euro si au decis condamnarea lor la 18 luni de închisoare, conform Reuters.

Domenico Dolce si Stefano Gabbana (D&G)În urma cu un an de zile, cei doi designerii de moda au amenintat ca vor închide business-ul în cazul în care vor fi fortati sa plateasca amenda de 343 de milioane de euro pentru evaziune fiscala. „Daca meritam sentinta, nu va mai fi nimic de spus. Dar nu o meritam, motiv pentru care, din nefericire, vom fi nevoiti sa închidem”, a spus Gabbana, în vara anului trecut.

„Vom închide. Ce va asteptati sa facem? Vom închide. Nu vom putea face fata la asa ceva. Este imposibil”, a adaugat Domenico Dolce. Stilistii italieni Domenico Dolce si Stefano Gabbana au fost condamnati de Tribunalul din Milano la o pedeapsa de un an si opt luni de închisoare pentru frauda fiscala. Parchetul ceruse la sfârsitul lunii mai 2013 o pedeapsa de doi ani si sase luni de închisoare, în acest proces, în prima instanta. Dupa ce au aflat decizia instantei, avocatii apararii au anuntat ca vor face apel, fapt care suspenda executarea pedepsei.

Cei doi creatori de moda sunt acuzati de frauda fiscala prin intermediul unei serii de firme fantoma – inclusiv Gado, un acronim al numelor lor de familie – din Luxemburg, în 2004 si 2005, carora le-au încredintat controlul asupra marcilor din grupul lor, cu scopul de a evita fiscul italian, în conditiile în care acele firme erau în realitate administrate din Italia.

Acum magistratii italieni de la Curtea de Apel au decis condamnarea celor doi designeri la un an si jumatate. Totodata, judecatorii de la Milano au condamnat pe lânga cei doi crreatori de moda alte patru persoane în acelasi proces.

„Am ramas fara cuvinte, sunt total perplex. Vom face fara niciun dubiu recurs la Curtea de Casatie”, a reactionat imediat avocatul celor doi designeri, Massimo Dinoia. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie