Studiu PwC privind industria jocurilor de noroc

 

Industria jocurilor de tip slot-machine si a pariurilor în cota fixa a generat în anul 2012, în mod direct sau indirect, 709 milioane Euro din PIB-ul României, creând 38.500 locuri de munca si o contributie la bugetul de stat de 333 milioane Euro sub forma de taxe si impozite, arata un studiu efectuat de PwC România.

pwc romania„Concluzia generala a studiului PwC finalizat în decembrie 2013 este ca, fie si în conditiile unei contractii a pietei ca urmare a crizei si a modificarilor de legislatie intervenite la nivelul anului 2009, aceste sectoare ale industriei jocurilor de noroc au un impact semnificativ în economia nationala, sustinând zeci de mii de locuri de munca”, a declarat Bogdan Belciu, Partener, Servicii de Consultanta pentru Management, coordonatorul studiului.

Sectorul jocurilor de tip slot-machine

Piata jocurilor de tip slot-machine în România este estimata la 400-450 milioane Euro în 2012. Aceasta este compusa din trei segmente: salile dedicate (cu mai mult de 15 aparate) care genereaza 51% din venitul brut al pietei jocurilor de tip slot-machines, barurile si alte locatii mici (3-5 aparate). Acestea totalizeaza 33% din valoarea pietei, iar agentiile de pariuri genereaza 16% din venitul brut al pietei jocurilor de tip slot-machines.

România se situeaza sub media europeana în ceea ce priveste numarul de aparate de joc raportat la populatie. Raportând venitul brut din jocuri de tip slot-machine la numarul de locuitori, România se distanteaza si mai mult de media europeana, media tarilor analizate fiind de 36 de Euro capita, în 2011. În schimb, în România, venitul brut (GGR) din jocuri de tip slot-machine/capita a fost de 21 de Euro.

Citeste mai departe pe toplegal.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie