ANI a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul a sase alesi locali

 

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat existenta starii de incompatibilitate în cazul a sase alesi locali, trei primari, doi consilieri locali si un viceprimar, ca urmare a exercitarii simultane de functii si calitati.

Agentia Nationala pentru IntegritatePotrivit unui comunicat al ANI transmis luni AGERPRES, primarul comunei Orbeasca, judetul Teleorman, Gheorghe Budica, este acuzat de incompatibilitate în timpul exercitarii mandatului de viceprimar (2008—2012) deoarece simultan a detinut si calitatea de angajat cu contract individual de munca în cadrul unor societati comerciale. În 11 decembrie anul trecut, ANI a constatat incompatibilitatea si pentru perioada 10 decembrie 2012 — 7 octombrie 2013.

Primarul comunei Sageata, judetul Buzau, Sorin Tanase, se afla în stare de incompatibilitate începând cu 19 iunie 2012, întrucât detine si calitatea de comerciant persoana fizica.

În cazul lui Sorin Ghita, primar al comunei Vladesti, judetul Vâlcea, inspectorii de integritate au retinut ca s-a aflat în incompatibilitate în perioada septembrie 2009 — aprilie 2012, întrucât a detinut si functia de administrator, membru în Consiliul de Administratie al scolii gimnaziale ‘Grigore Mihaescu’ din cadrul aceleiasi localitati.

ANI precizeaza ca Grigore Ioan Ilban, consilier local în Consiliul Local al orasului Dragomiresti, judetul Maramures, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitarii mandatului, firmele în cadrul carora mama sa detine calitatea de asociat si functia de administrator au încheiat cu primaria un numar de 3 contracte de furnizare produse si o conventie, în valoare de peste 54.000 lei.

Un alt consilier local, Ioan Nyaradi, din cadrul Consiliului Local Ungheni, judetul Mures, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitarii mandatului de viceprimar, detinut anterior, întrucât, a avut si functia de sef atelier în cadrul unei societati comerciale.

Inspectorii au retinut în cazul lui Constantin Negulescu, viceprimar al Municipiului Orsova, judetul Mehedinti, ca s-a aflat în incompatibilitate în perioada 1 august 2012 — 8 iulie 2013, întrucât a detinut si functia de membru în Consiliul de Administratie al scolii gimnaziale ‘Petru Dumitriu’ si cea de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale Orsova în Adunarile Generale ale Asociatilor societatii comerciale de interes local Mehedinti Gaz SA.

Potrivit legii, persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii sau a încetarii de drept a mandatului.(AS — autor: Madalina Cochinescu, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie