Inspectia Judiciara sesizata de DNA in cazul judecatoarei care a judecat arestarea lui Radu Mazare

 

Directia Nationala Anticoruptie a sesizat Inspectia Judiciara pentru efectuare de verificari sub aspectul respectarii normelor de procedura penala de catre Rodica Cosma, judecator de drepturi si libertati la Înalta Curte de Casatie si Justitie, cea care a respins propunerea de arestare preventiva în cazul primarului Constantei, Radu Mazare.

inspectia judiciaraÎn sesizare se arata ca, prin încheierea de sedinta din 9 aprilie, ÎCCJ a dispus, printre altele, respingerea propunerii de arestare preventiva formulata de DNA cu privire la inculpatii Mazare si Morgenstern si luarea masurii controlului judiciar fata de acestia.

DNA sustine ca judecatoarea a retinut ca, din examinarea actelor cauzei, „procurorul nu a administrat, pâna în acest moment procesual, probe care sa creeze suspiciunea rezonabila privind primirea” (modalitate de savârsire a infractiunii de luare de mita retinuta în cauza) de catre inculpatul Mazare a vreunei sume de bani, respectiv darea unei astfel de sume de catre inculpatul Morgenstern, pentru ca, în schimbul acesteia, sa-i faciliteze câstigarea licitatiei si încheierea contractului.

„Judecatorul nu a motivat de ce a înlaturat probele pe care le-a invocat procurorul si pe care si-a întemeiat propunerea de arestare preventiva. Judecatorul de drepturi si libertati practic a reprosat procurorului ca lipseste o anume proba, iar sub acest aspect, în motivare a retinut ca nu se desprinde vreun dialog între inculpatul Mazare Radu si inculpatul Morgerstern Avraham din care sa rezulte ca banii au fost primiti de inculpatul Mazare. (…) Practic, judecatorul a apreciat ca, daca ar fi existat o astfel de proba, aceasta ar fi fost în masura sa dea greutate faptelor retinute în sarcina inculpatilor si sa consacre/consfinteasca realitatea de necontestat ca banii, obiectul mitei, sunt în contul inculpatului Mazare”, se spune în document.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie