Ministrul Justitiei sustine ca investitiile in conditiile din penitenciare reduc riscul ca o persoana iesita din penitenciar sa recidiveze

 

Conditiile din penitenciare reprezinta una dintre problemele majore ale sistemului, a declarat, vineri, în timpul unei vizite efectuate la Iasi, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.

robert cazanciucMinistrul a precizat ca România continua sa fie clasata pe primul loc în Uniunea Europeana în ceea ce priveste condamnarile din partea CEDO din lipsa unor conditii decente în penitenciare.

Robert Cazanciuc a spus totodata ca exista mai multe solutii, dar ca indiferent de solutiile paleative, solutia cea mai buna o reprezinta investitia masiva pe termen lung. El si-a exprimat speranta ca în curând sa poata demara constructia a cel putin unui penitenciar nou în România.

‘Asta înseamna câteva zeci de milioane de euro, suma care, evident, poate fi programata pe mai muti ani de zile. Din punctul nostru de vedere, aceasta suma trebuie investita pentru ca investind în conditii decente investim si în conditii mai bune de reeducare. În acest fel reducem riscul ca o persoana sa revina în penitenciar. Sigur, discutam de anumite categorii de infractiuni, unde un sistem penitenciar bine pus la punct reduce riscul ca o persoana care odata iesita din penitenciar sa savârseasca imediat o infractiune. Asta înseamna spatiu unde sa ai unde lucra sau învata’, a mai spus ministrul Cazanciuc.(A — autor: Daniela Malache, editor: Marius Fratila), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie