Curtea de Apel Bucuresti a admis propunerea de prelungire cu 30 de zile a arestarii preventive in cazul lui Dan Radu Rusanu, Ilie Carabulea si Marian Mirzac

 

Curtea de Apel Bucuresti a admis vineri propunerea DNA de prelungire cu 30 de zile a arestarii preventive în cazul lui Dan Radu Rusanu, Ilie Carabulea si Marian Mîrzac, trimisi în judecata pentru fapte de coruptie în dosarul ASF – Carpatica.

dan radu rusanuDecizia nu este definitiva si poate fi contestata la Înalta Curte de Casatie si Justitie.

Fostul presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara Dan Radu Rusanu, Laura Chitoiu, sotia fostului ministru al Finantelor, fost director al Directiei Avizari ASF si omul de afaceri Ilie Carabulea au fost trimisi în judecata vineri, alaturi de alti 9 inculpati.

Dan Radu Rusanu este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, influentarea declaratiilor (11 infractiuni), aflate în concurs real, favorizarea faptuitorului, în forma continuata (39 acte materiale), folosirea influentei de catre o persoana care îndeplineste o functie de conducere în cadrul unei persane juridice fara scop patrimonial, în scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite, Laura Chitoiu — constituirea unui grup infractional organizat si abuz în serviciu contra intereselor publice, iar firma de asigurari — cumparare de influenta si dare de mita.

Printre cei trimisi în judecata se mai afla Marian Mîrzac, fost membru neexecutiv al conducerii ASF, Radu Mustatea, membru în CA al SC Carpatica Asig si presedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România, Ina Crudu, director general la Carpatica Asig, Corneliu Moldoveanu, vicepresedinte ASF si Dan Odobescu, avocat suspendat de drept în cadrul Baroului Bucuresti si proprietar al unei societati de asigurari.

De asemenea, s-a dispus trimiterea în judecata a Elenei Rusu, membru în conducerea Carpatica Asig, Ioan Opris, expert tehnic auto, Ioan Dacian Vinereanu, persoana din anturajul lui Mustatea Radu, Georgel Calin, la data faptelor secretar general ASF.

Potrivit DNA, în 2012, Carpatica Asig, companie specializata în emiterea de polite de asigurari, în ponderea carora, cel mai mare procent îl aveau asigurarile tip RCA, avea o situatie financiara precara si necesita o infuzie de capital de circa 11.000.000 euro.

Începând cu mai 2013, Ilie Carabulea, împreuna cu Mustatea si Mîrzac, au constituit un grup infractional organizat, în scopul savârsirii unor infractiuni prin care se urmarea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig.

Ilie Carabulea (persoana care detine indirect si controleaza societatea de asigurari) l-a promovat, sustinut si cointeresat financiar, în mod constant, pe fostul director Marian Mîrzac pentru a fi ales în conducerea ASG.

Gruparea respectiva a fost sprijinita de Rusanu, presedintele ASF, precum si de alte persoane din conducerea ASF, respectiv inculpatii Calin, Chitoiu si Moldoveanu, si Dan Odobescu.(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie