Dosarul operatiilor estetice: Procurorii au inceput urmarirea penala pe numele a 26 de persoane din care 16 medici si o asistenta

 

Procurorii Parchetului lânga Tribunalul Bucuresti au început urmarirea penala pe numele a 26 de persoane în dosarul operatiilor estetice, printre care se afla 16 medici si o asistenta de la Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reconstructiva si Arsuri din Bucuresti, precum si 9 pacienti.

tribunalul-bucurestiPotrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, cele 26 de persoane sunt acuzate de savârsirea infractiunilor de luare de mita, dare de mita, înselaciune si fals intelectual.

Anchetatorii au emis deja ordonante de retinere pe numele a 5 medici.

Modul de operare în acest caz de coruptie era urmatorul: pacientii care doreau efectuarea unor operatii estetice contactau medici angajati ai Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reconstructiva si Arsuri, în baza unor anunturi postate pe internet (site-uri ale medicilor, forumuri de socializare etc.) sau la recomandarea altor pacienti care au efectuat operatii similare.

Medicii, specialisti în chirurgie plastica, reconstructiva si estetica, ofereau consultatii pacientilor care doreau efectuarea unor operatii estetice, atât în cadrul Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, cât si în cadrul unor clinici private.

În discutiile purtate, medicii le comunicau pacientilor ca pot opta pentru efectuarea interventiei în spitalul public sau într-o clinica privata, prezentându-le avantajele financiare (un pret mai mic) de care ar fi beneficiat în cazul în care interventia s-ar fi realizat într-o unitate spitaliceasca publica.

În situatiile în care pacientii optau pentru efectuarea interventiei în spital, astfel cum le indicau medicii, se întocmea documentatia medicala în care erau mentionate un diagnostic si un tip de interventie medicala nereale.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie