Presedintele suspendat al Camerei de Comert, Mihail Vlasov va fi judecat in arest la domiciliu

 

Presedintele suspendat al Camerei de Comert si Industrie a României, Mihail Vlasov, va fi judecat în stare de arest la domiciliu, a decis definitiv joi Înalta Curte de Casatie si Justitie.

Mihail VlasovInstanta suprema a admis o contestatie a lui Mihail Vlasov si a înlocuit masura arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile.

Pe 9 aprilie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie — Sectia de Combatere a Coruptiei au dispus trimiterea în judecata, în stare de arest preventiv, a lui Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert si Industrie si avocat în Baroul Iasi, pentru trafic de influenta.

Potrivit rechizitoriului întocmit, la data de 13 martie 2014, Vlasov, în calitate de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a României si arbitru în cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe lânga Camera de Comert, a pretins de la un martor denuntator 1.000.000 euro, din care a primit 200.000 euro la data de 18 martie 2014.

În schimbul acestor bani, inculpatul i-a promis denuntatorului ca-si va folosi influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International învestiti cu solutionarea unui dosar în care denuntatorul are calitatea de pârât-reclamant si ca îi va determina pe acestia sa pronunte o hotarâre favorabila denuntatorului. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie