Vacanta de primavara s-a terminat. De astazi elevii incep scoala

 

Elevii se întorc la scoala miercuri, dupa vacanta de primavara, iar în partea a doua a semestrului, mai precis în mai, vor fi organizate, în premiera, evaluari la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, dupa modelele testelor internationale.

Elevi in banciEvaluarea nationala a tuturor elevilor din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a este programata în perioada 6-29 mai. Cei care vor absenta, din motive întemeiate, vor fi evaluati într-o a doua sesiune. Notele obtinute de elevi la aceste evaluari nu vor fi trecute în catalog.

Tot în luna mai, în perioada 17-30, elevii din clasele a XII-a si, respectiv, a XIII-a care fac parte din loturile nationale de pregatire pentru competitiile internationale sau care participa la olimpiade internationale în 2014 vor sustine bacalaureatul într-o sesiune speciala.

Examenele la limba româna si matematica de la evaluarea nationala pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc între 23 si 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an scolar, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la evaluarea nationala creste la 75 la suta, fata de 50 la suta cât a fost pâna acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade cu 25 la suta.

Probele din prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi sustinute de absolventii claselor a XII-a în perioada 10 iunie – 7 iulie.

Cursurile pentru elevii care termina liceul anul acesta se încheie în 30 mai, iar pentru cei din clasa a VIII-a, în 13 iunie. Elevii din celelalte clase vor intra în vacanta de vara în 21 iunie, iar anul scolar 2014-2015 va începe în 15 septembrie. Elvira Gheorghita, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie