Magistratii de la Judecatoria Vaslui au decis eliberarea fostului sef al Agentiei Domeniilor Statului, Daniel Dragan

 

Magistratii de la Judecatoria Vaslui au decis eliberarea fostului sef al Agentiei Domeniilor Statului, bârladeanul Daniel Dragan, condamnat în anul 2010 pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

ciocanelDecizia luata vineri de magistratii vasluieni nu este definitiva. Daca ea nu va fi contestata de procurori, Daniel Dragan urmeaza sa fie eliberat din Penitenciarul Vaslui, unde si-a ispasit pedeapsa.

În rechizitoriul întocmit de procurorii Departamentului National Anticoruptie (DNA) se arata ca la data de 26 iulie 2007, în calitate de presedinte al ADS si al Consiliului de Administratie, Daniel Dragan si-a îndeplinit în mod defectuos atributiile de serviciu prin emiterea unei decizii prin care s-a dispus reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea unei persoane fizice în mod nejustificat si fara respectarea dispozitiilor legale.

În urma unei cereri de restituire, inculpatul i-a dat persoanei respective, în compensare, o suprafata de 147,14 ha în localitatea Popesti Leordeni. Procurorii au mai stabilit ca decizia respectiva a fost emisa fara a avea la baza un raport întocmit de Comisia de analiza a solicitarilor de retrocedare, asa cum prevede Legea 10/2001.

‘Prin emiterea în mod nelegal a deciziei a fost cauzata o paguba patrimoniului Agentiei Domeniilor Statului în cuantum de 88.284.000 euro (respectiv 276.982.222 lei la cursul BNR din iulie 2007), reprezentând contravaloarea terenului dat în compensare’, se arata în rechizitoriul publicat pe site-ul DNA.

Instanta i-a mai interzis fostului sef al ADS, atât pe perioada executarii pedepsei cu închisoarea, cât si timp de sase ani dupa executare, exercitarea urmatoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autoritatile publice sau în functii elective publice, dreptul de a ocupa o functie implicând exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru savârsirea infractiunii.

Daniel Dragan a fost membru PRM, dupa care s-a înscris în PNL. A candidat la functia de primar al municipiului Bârlad, în 2000 si 2004 din partea PRM Bârlad si în 2008 din partea PNL Bârlad. În perioadele 1996 — 2000 si 2000 — 2004, a fost consilier local, iar în timpul guvernarii Tariceanu, el a condus Directia de Agricultura si Dezvoltare Rurala Vaslui. La putin timp dupa aceasta numire, a devenit seful de cabinet al Ministrului Agriculturii de atunci, Dan Motreanu, dupa care a fost numit seful ADS. (AS — autor: Loredana Ciobanu, editor: Adrian Dragut), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie