Intesa Sanpaolo Bank Romania ar putea creste la peste 1.000 de unitati, in urma unui parteneriat cu Posta Romana

 

Intesa Sanpaolo Bank România ar putea avea în curând una dintre cele mai extinse retele de pe piata bancara, odata cu adaugarea a minim 1.000 de puncte de vânzare a produselor sale, în baza unui parteneriat cu Posta Româna.

intesa sanpaolo bankUn eventual rezultat pozitiv al negocierilor derulate în prezent cu Posta ar marca intrarea operatiunilor locale ale Intesa într-o noua etapa calitativa si de volum dupa mai bine de un deceniu în care afacerile italienilor au baltit. Criza începuta în 2008 le-a dat planurile peste cap tocmai când se hotarâsera sa lanseze un program ambitios de expansiune.

În prezent, banca italiana are o retea de 76 de unitati, peste 800 de angajati si peste 100.000 clienti.

În baza parteneriatul cu Posta, din totalul retelei de unitati postale de peste 5.600, italienii ar preconiza distribuirea de produse de creditare si de economisire prin circa 1.000 cel putin într-o prima faza.

Tinta principala sunt orasele mici, din care multe banci au hotarât sa se retraga în anii de criza, dar în care Intesa vede un miez de potential, si chiar de zone rurale în care deservirea agricultorilor poate genera un business atractiv.

Alianta cu Posta va presupune un efort investitional substantial din partea Intesa, în principal pe zona interconectarii platformelor informatice, dar si pe logistica si training de personal. Razvan Voican, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie