România nu figurează pe site-ul Reţelei Europene de Dezvoltare Rurală

 

România nu există la ora actuală pe site-ul Reţelei Europene de Dezvoltare Rurală, a declarat, joi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia.

„Reţeaua de Dezvoltare Rurală din România (RNDR) nu există pe site-ul Reţelei europene de profil. Când faci click pe România se spune că partenerul nu a fost selectat, deşi reţeaua activează. Consider că această situaţie trebuie rapid corectată”, a declarat Stelian Fuia, la conferinţa de lansare a RNDR.

„Reţeaua din România se lansează cu trei ani şi jumătate mai târziu decât reţelele similare din celelalte 26 de ţări membre. Toate s-au lansat în 2007 şi 2008, iar noi o lansăm în 2012. Cred că trebuie să fim fericiţi că avem o rată bună de absorbţie pe PNDR, deşi nu s-a făcut diseminarea şi promovarea la timp a programelor europene de dezvoltare rurală”, a susținut ministrul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii a declrat că RNPR se află printre puţinele reţele din UE care sunt administrate privat.

„Este o provocare faptul că RNPR se află printre puţinele reţele din UE care sunt administrate privat, cele mai multe fiind în administrarea Autorităţilor de Management din Ministerele Agriculturii. Consider că realizarea obiectivelor Reţelei este critică pentru realizarea obiectivelor din PNDR, tocmai de acea voi urmări îndeaproape acest aspect”, a specificat Fuia.

Amosnews.ro

 

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie