Mark Mobius: Cred ca exista un numar mare de investitori care ar vrea ca Uniunea Europeana sa se destrame

 

Omul care are pe mâna 2,84 miliarde euro în România, Mark Mobius, omul din spatele Fondului Proprietatea, presedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group, este de parere ca la nivel mondial nu se poate vorbi de o criza reala, ci de una artificiala, creata de speculanti care si-ar dori ca UE sa se destrame.

„Sincer sa fiu, nu cred ca avem o criza. Cred ca foarte multe dintre discutiile despre o criza globala sunt inventate. Este adevarat ca ritmul de crestere economica la nivelul Europei a încetinit, dar acesta este un lucru pe care l-am putut sesiza de mai multa vreme”, a declarat Mark Mobius la emisiunea „Dupa 20 de ani”, care va fi difuzata de Pro TV duminica, începând cu ora 10:00.

Guru pietelor emergente recunoaste ca sunt îngrijorari cu privire la euro si la ce se va întâmpla cu Uniunea Europeana, însa el spune ca nu crede ca lumea se confrunta cu o criza în sensul unor probleme majore. „Cred ca exista un numar mare de investitori care ar vrea ca Uniunea Europeana sa se destrame”, a aratat Mark Mobius.

Întrebat de Claudiu Pândaru, invitat permanent la emisiunea „Dupa 20 de ani”, cine considera ca este în spatele crizei „fabricate”, Mark Mobius a spus ca este vorba despre speculanti. ” Este vorba despre oameni care nu îsi doresc reforma în primul rând si de cei care nu îsi doresc o moneda euro puternica, sunt speculanti. Cred ca trebuie sa fim foarte atenti în tragerea unor concluzii si luarea unor decizii gresite”, a raspuns Mark Mobius, care si-a manifestat convingerea ca, drept rezultat al reformelor, Europa va deveni mai purternica.

Loredana Voiculescu, Gandul.info

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie