0,4% din PIB-ul Romaniei va fi alocat intreprinderilor mici si mijlocii
Guvernul va aloca 0,4% din PIB-ul României întreprinderilor mici si mijlocii, iar programul de minimis este parte a acestui proiect, a declarat marti Florin Jianu, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism.
Primele 33 de companii care au accesat finantari prin programul de minimis au semnat acordurile de finantare marti, în prezenta premierului Victor Ponta si a ministrului Florin Jianu.
Înscrierea în cadrul schemei de ajutor de minimis s-a realizat on-line în perioada 15 – 24 ianuarie 2014, punctajul obtinut în urma evaluarii electronice fiind dat în functie de cheile de interes ale Guvernului, precum numarul locurilor de munca nou create, sectorul de activitate, locul implementarii proiectului (rural, zona defavorizata, urban).
‘Pe lânga acest program, vom demara de saptamâna viitoare o caravana prin care dorim sa promovam la nivel national obiectivele legii IMM-urilor care a fost votata de Parlament saptamâna trecuta’, a specificat Florin Jianu.
Pe durata înscrierii în cadrul schemei de minimis au depus planuri de investitii în vederea obtinerii finantarii 7.138 aplicanti, au fost verificate pâna în prezent 566 si acceptate la finantare 263 de planuri de investitii. Începând cu data de 16 aprilie 2014, oficiile teritoriale vor semna primele 263 de acorduri de minimis pentru acest an.
Bugetul total alocat schemei de ajutor de minimis este de 500 milioane lei, din care 250 milioane lei aferente anului fiscal 2014 si 250 milioane lei aferente anului fiscal 2015. Numarul minim estimat de IMM-urile beneficiare de ajutor de minimis este de 1.100 beneficiari, din care 550 pentru anul 2014. Cu toate acestea, din planurile evaluate pâna în prezent, din diferentele de sume nerambursabile solicitate, numarul minim de beneficiari va creste per total la 1.250. Suma maxima de finantare pentru un proiect este de 100.000 de euro pe o perioada de doi ani fiscali consecutivi, reprezentând maximum 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile.
Cu prilejul conferintei de înmânare a acordurilor de finantare, premierul Victor Ponta a anuntat ca Parlamentul a adoptat marti Legea insolventei.
‘Legea trebuie sa scoata de pe piata evazionistii, pe cei care au creat imaginea ca în România fraierii platesc taxe si impozite. Eu nu spun ca suma pe care o primiti ca ajutor de minimis este suficienta, dar spun ca este un bun început. Este esential sa accesam în continuare fonduri europene’, a precizat Victor Ponta. economica.net
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!