Laura Codruta Kovesi sesizeaza CSM privind afirmatiile lui Mazare legate de DNA

 

Sefa Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, a sesizat, marti, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la afirmatiile lui Radu Mazare despre DNA, considerând ca acestea sunt „denigratoare” si „aduc atingere dreptului la imagine a magistratilor”.

Laura Codruta Kovesi, Foto: Avertismentul.ro

Laura Codruta Kovesi, Foto: Avertismentul.ro

„Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kövesi, a sesizat la data de 15 aprilie 2014, în temeiul dispozitiilor art. 75 alin.1 din Legea nr. 303/2004, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, privind statutul judecatorilor si procurorilor, Consiliul Superior al Magistraturii în vederea efectuarii de verificari cu privire la situatia constatata în legatura cu aparitia în mass-media a unor afirmatii denigratoare care aduc atingere dreptului la imagine a magistratilor, cu consecinta afectarii independentei sistemului judiciar” , se arata într-un comunicat remis MEDIAFAX de CSM.

CSM mai precizeaza ca, în situatii similare, a concluzionat ca afirmatiile emise în spatiul public de persoane cercetate sau de persoane publice prin care se acrediteaza ideea ca dosarele penale sunt instrumentate la comanda unor persoane cu putere de decizie din mediul politic afecteaza imaginea sistemului judiciar.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a facut declaratiile reclamate în contextul cercetarii sale de catre DNA pentru luare de mita. Edilul este acuzat ca a primit 175.000 de euroeuro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, spre a-l ajuta pe acesta sa câstige contractul pentru construirea locuintelor sociale din campusul „Henri Coanda”.

Mazare a acuzat, astfel, „presiunile politice pe care le face DNA în toata tara si în mod special în Constanta”, care ar fi „facute la ordin”.

Edilul a mai a declarat ca este interceptat „de când este Basescu pe scaun”.

Pe de alta parte, Radu Mazare a aratat ca, în opinia lui, „este inadmisibil” ca procurorul care a cerut arestarea lui în dosarul de luare de mita sa fie acelasi cu cel care a facut acelasi demers în cazul presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicu?or Constantinescu, propunerile respective fiind respinse de instanta. În acest context, el a spus ca va propune, „la partid”, ca procurorilor sa le fie evaluata activitatea la final de an, inclusiv din punct de vedere al numarului propunerilor de arestare admise din totalul celor solicitate. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie