Presedintele Traian Basescu apreciaza ca procurorii din Romania nu ar tolera interventia presedintelui sau a primului-ministru in dosare

 

Presedintele Traian Basescu a afirmat, duminica seara, la Realitatea TV, ca nu crede ca vreun procuror sau judecator ar ‘tolera’ ca premierul ori presedintele sa intervina în dosarele pe care le instrumenteaza.

traian basescu‘Cred ca daca ar încerca sa faca dreptate dupa mintea domniei sale (premierul Victor Ponta—n.r.), cred ca ar deveni imediat coleg de apartament cu Adrian Nastase. Nu cred ca vreun procuror în România ar tolera interventia presedintelui sau a primului-ministru în dosare. Sau vreun judecator. Cred ca ar deveni coleg de camera cu Adrian Nastase foarte repede printr-o astfel de încercare’, a afirmat seful statului.

Traian Basescu a sustinut ca premierul Victor Ponta nu mai are credibilitate, în contextul în care apara persoane acuzate de justitie. ‘(Cariera—n.r.) la nivel international si-a închis-o demult. Va pot spune ca se duce cu greutate pe ici, pe colo, de multe ori cu lobbyurile pe banibani, dar credibil nu mai e nicaieri Victor Ponta. (…) Peste tot spune ‘da, da’ si când vine, îi apara pe cei pusi sub semnul întrebarii de justitie. (…) Nu spun ca nu sunt de aparat oamenii astia, dar nu de el, de avocati platiti, nu de primul-ministru, care denigreaza si pune sub semnul întrebarii actiunile justitiei’, a spus presedintele.

De asemenea, acesta a apreciat ca ar fi ‘o mare drama’ pentru România ca premierul Victor Ponta sa fie ales presedinte al tarii. ‘Sper ca românii sa îsi dea seama cât e de important si i-as ruga sa ma creada ca ar fi o drama pentru România ca Victor Viorel sa ajunga presedintele acestei tari, pentru ca nu are credibilitate, e deja luat în vizor ca fiind un aparator al coruptilor, iar dupa mine este un om profund corupt el însusi. (…) Victor Viorel este un prim-ministru profund corupt’, a afirmat Traian Basescu.(A—autor: Anamaria Toma, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie