Contract de 313,5 milioane de lei incheiat de Nuclearelectrica cu Compania Nationala a Uraniului

 

Producatorul de energie Nuclearelectrica a încheiat un contract de 313,5 milioane de lei cu Compania Nationala a Uraniului pentru achizitia de uraniu, potrivit unui comunicat transmis de Nuclearelectrica, vineri, Bursei de Valori Bucuresti.

NuclearelectricaContractul a fost încheiat pe 9 aprilie si prevede furnizarea de uraniu natural sub forma de pulbere sinterizabila, principala materie prima pentru unitatile nucleare de la Cernavoda.

Pe 22 martie, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, declara ca Nuclearelectrica va fuziona cu Compania Nationala a Uraniului.

‘Unul dintre lucrurile care ma preocupa este ca, pe termen lung, sa avem garantia ca nu vom depinde de altii în ceea ce priveste combustibilul de uraniu. Vom începe un proiect de integrare a CNU în Nuclearelectrica. România este singura tara din UE cu ciclu nuclear complet, nu depindem de nimeni’, a precizat el.

Ministrul a mai spus ca va urma si un proces de restructurare a Companiei Nationale a Uraniului.

‘Va urma si un proces de restructurare, deja am cerut pâna la finele saptamânii viitoare un plan de reducere cu 10-15% a costurilor, dar va fi parte a Nuclearelectrica. Vreau sa pastram ciclul nuclear complet, asa cum îl avem în momentul de fata’, a adaugat el. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie