O noua categorie de pensii ar putea fi introdusa

 

Parlamentarii vor sa introduca o noua categorie de pensii, pentru toti românii. Potrivit România TV, pensiile ocupationale, incluse într-un proiect de lege, ar putea creste veniturile pensionarilor chiar si cu 50%, daca în timpul cât lucreaza acestia contribuie minim sapte ani la un fond special, pe perioada în care lucreaza.

sistem public de pensiiPotrivit unui proiect de lege care se afla deja în Parlament, fiecare român va putea beneficia de acest tip nou de pensie, pensia ocupationala, daca va contribui timp de cel putin sapte ani la acest sistem. Aceasta contributie este scutita de taxe si impozite.

Potrivit România TV, maxim 15% din salariulsalariul brut poate sa mearga în acest sistem de pensii ocupationale. Aceste pensii vor putea fi ridicate de români dupa ce împlinesc vârsta de 60 de ani si le-ar putea crese veniturile chiar si cu 50%. Daca banii sunt retrasi înainte de împlinirea acestei vârste, deponentul nu mai beneficiaza de toate beneficiile si dobânzile aferente.

Initiatorii proiectului spun ca în acest fel românii vor fi învatati sa puna deoparte banibani si cred ca acest sistem de pensii va mai scadea din presiunea care exista pe pilonul I de pensii. Filip Stan, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie