Duminica Floriilor: Aproape 1,5 milioane de romani isi sarbatoresc onomastica

 

Aproape 1,5 milioane de români îsi sarbatoresc onomastica în Duminica Floriilor, respectiv 850.848 femei si 634.935 barbati, potrivit statisticilor Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

flori de 8 martieConform sursei citate, din totalul româncelor, 145.020 poarta numele Viorica, alte 129.947 de femei pe cel de Florentina, 91.751 se numesc Florica, iar 73.637 poarta numele Camelia.

Directia de specialitate a MAI mentioneaza ca dintre barbatii ce îsi aniverseaza onomastica, 336.793 poarta numele Florin, 145.673 pe cel de Viorel, iar 54.608 se numesc Florian. Acestora li se adauga aproximativ 9.065 de români ce poarta numele Mugurel, precum si cei peste 2300 de barbati ce se numesc Trandafir. Aceleasi statistici evidentiaza faptul ca doar un singur român poarta numele de Floricica.

Duminica, preotii militari ai Ministerului Afacerilor Interne vor oficia slujba religioasa de Florii la Bisericile Sfântul Mare Mucenic Gheorghe si Sfântul Iosif cel Nou, lacas de cult aflat în Curtea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dealu Spirii” din Bucuresti, la Biserica Capela cu hramul Nasterea Sfântului Ioan Botezatorul din cadrul Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” si la Biserica cu hramul Sfintilor Mihail si Gavriil din curtea Inspectorului General al Jandarmeriei Române.(AS-autor: Sorin Penes, editor: Karina Olteanu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie