Stagiul de pregatire profesionala la Botosani ”Medierea in lumina noii legislatii penale”. Cum a fost?

 

În data de 12.04.2014 a avut loc la Botosani un stagiu de pregatire profesionala a mediatorilor cu tema ”Medierea în lumina noii legislatii penale”, în baza Hotarârii Consiliului de mediere nr. 1439/15.12.2014. Activitatea a fost organizata de dl. Coste Stefan, membru al Consiliului de mediere, cu sprijinul filialei locale a CMR, în frunte cu dl. Eugen Pânzariu, presedintele acesteia si alti mediatori din asociatiile botosanene. Au mai sustinut prelegeri si au contribuit la realizarea scopului stagiului, formatorii Romeo Chelariu, vicepresedinte CMR si Petronela Stogrin, precum si invitatul gazdelor, C. Asofronie, presedintele Asociatiei Mediatorilor Galati.

anofm cursuriDeocamdata consemnam între realizarile concrete, în afara de pregatirea profesionala în domeniul medierii penale, câteva aspecte mai importante:

1. Participarea doamnei deputat Tamara Ciofu, vicepresedinte al comsiei pentru drepturile omului, în scopul urmarit de noi în ultimul timp în mod sistematic în fiecare judet: lobby parlamentar, în prima urgenta pentru respingerea a doua prevederi ale legii medierii introduse prin Legea nr. 214/2013, respectiv alin. 1^3 si alin. 1^4 ale art. 2  si amendamentului sustinut de UNBR privind considerarea avocatilor ca mediatori de drept, iar mai apoi, pentru alte modificari ale legii medierii propuse de AMG la Brasov în comisia consultativa din data de 15.03.2014.  Doamna deputat s-a informat mai întâi la avocati despre considerentele lor, înregistrând plângeri ale acestora privind faptul ca mediatorii s-ar erija în magistrati care rezolva dosare si ca nu au pregatirea juridica necesara unei asemenea profesii.

Citeste mai departe pe mediereagalati.wordpress.com

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie