Discovery va prelua Eurosport

 

Comisia Europeana a aprobat achizitia grupului francez Eurosport de catre compania americana Discovery, tranzactia neridicând probleme din punct de vedere al legislatiei europene privind autorizarea concentrarilor economice, scrie broadbandtvnews.com.

discovery vs eurosportPotrivit descrierii facute de Comisia Europeana, Discovery este o companie globala de media, în timp de Eurosport este un canal paneuropean de sport.

În aceste conditii, Comisia Europeana a concluzionat ca achizitia Eurosport de câtre Discovery nu va ridica probleme de concurenta, mai ales pentru ca cele doua parti implicate în tranzactie au cote de piata moderate în zonele unde opereaza.

În luna ianuarie, compania Discovery Communications si-a marit participatia în cadrul postului paneuropean Eurosport, de la 20 la 51%, preluând astfel controlul asupra în grupului de media sportiv.

La finalul lunii decembrie 2012, Discovery Communications a preluat 20% din actiunile grupului Eurosport, care include Eurosport International si Eurosport France, pentru 170 de milioane de euro. realitatea.net

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie