Presedintele Rusiei avertizeaza 18 tari inclusiv Romania cu privire la riscurile economice asociate crizei ucrainene

 

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a trimis liderilor din 18 tari, inclusiv celor din România si Republica Moldova, scrisoarea privind riscurile economice asociate crizei ucrainene, informeaza site-ul agentiei RIA Novosti.

Vladimir Putin„În ultimele luni, economia Ucrainei a fost în scadere. Sectoarele industriei si constructiilor au fost în declin vertiginos. Deficitul bugetar este în crestere”, a declarat Putin în scrisoarea trimisa liderilor din România, Republica Moldova, Turcia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Macedonia, Cehia, Polonia, Franta, Germania, Croatia, Bosnia-Hertegovina, Grecia, Serbia, Bulgaria, Austria si Italia.

„Economia Ucrainei se îndreapta spre incapacitate de plati, spre oprirea productiei si somaj masiv”, a continuat presedintele Rusiei, cerând consultari urgente pentru stabilizarea economiei ucrainene.

„Grupul rus Gazprom va fi nevoit sa treaca la plata în avans pentru livrarile de gaze destinate Ucrainei, iar, în cazul în care conditiile de plata nu vor fi respectate, livrarile de gaze pot fi oprite sau limitate”, a atras atentia Putin, propunând solutionarea problemelor economice ale Ucrainei „pe picior de egalitate cu partenerii europeni”.

Vladimir Putin le-a scris liderilor europeni pentru a-i avertiza în legatura cu riscurile pe care criza ucraineana le are asupra livrarilor de gaz rus, a confirmat Kremlinul. „Vladimir Putin exprima extrema preocupare în legatura cu situatia critica generata de datoriile acumulate de Ucraina si cu riscurile pe care aceasta situatie le are asupra livrarilor de gaze ruse”, a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvânt al Presedintiei Rusiei.

„Scrisoarea a fost trimisa joi, pe cale diplomatica, liderilor din Europa de Vest si de Est”, adauga Peskov.

„Vladimir Putin propune adoptarea unor masuri urgente, deoarece situatia nu mai poate astepta”, a adaugat Peskov.

„Situatia poate avea consecinte negative asupra tranzitului de gaz rus prin Ucraina”, a spus el. Mihai Draghici, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie