Aprobarea organizarii si functionarii punctului national de contact pentru asistenta medicala transfrontaliera

 

In Monitorul Oficial nr. 248 din 7 aprilie 2014 a fost publicat Ordinul nr. 340/214/2014 al ministrului Sanatatii si al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate privind aprobarea organizarii si functionarii punctului national de contact pentru asistenta medicala transfrontaliera.

monitorul oficial al romanieiIn cadrul actului normativ se arata:

Organizarea si functionarea punctului national de contact pentru asistenta medicala transfrontaliera

Pe langa Casa Nationala de Asigurari de Sanatate se infiinteaza si functioneaza punctul national de contact pentru asistenta medicala transfrontaliera, denumit in continuare PNC, ca structura fara personalitate juridica care are sediul in municipiul Bucuresti, Calea Calarasilor nr. 248, bloc S19, sectorul 3.

PNC functioneaza ca structura de specialitate aflata in subordinea presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si este cuprinsa in organigrama Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

PNC are pagina proprie de web-site — www.cnas-pnc.ro — pe care sunt postate:

  • informatii cu privire la asistenta medicala transfrontaliera, cum ar fi: tipul de asistenta medicala ce face obiectul autorizarii prealabile si criteriile ce trebuie indeplinite in vederea obtinerii autorizarii prealabile, metodologia de rambursare a preturilor/tarifelor reprezentand contravaloarea asistentei medicale transfrontaliere, inclusiv nivelul acestora etc.;
  • datele de contact ale PNC din Romania: numere de telefon, inclusiv gratuite (Tel-Verde), adrese de e-mail;
  • informatiile anterioare sunt disponibile in limba romana si engleza si sunt puse la dispozitie in formate accesibile persoanelor cu handicap.

Personalul din cadrul PNC este functionar public cu cunostinte de nivel ridicat al limbii engleze — scris si vorbit— si ii sunt aplicabile dispozitiile legale referitoare la drepturi si indatoriri, incompatibilitati si conflicte de interese prevazute de Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarului public, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si de Legea nr. 7/2004 privind Codul de conduita a functionarilor publici, republicata.

Finantarea PNC se asigura din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie