Dan Nica: E minim obligatoriu sa îti schimbi periodic parola de e-mail

 

Dan Nica, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, a declarat în cadrul conferintei “Securitatea cibernetica în anul 2012″, ca este nevoie de a crea campanii sustinute de informare adresate utilizatorilor în vederea prevenirii criminalitatii cibernetice, potrivit unui comunicat al MCSI.

Dan Nica: “Pentru prevenire, dincolo de eforturile pe care le fac specialistii în securitate cibernetica, e nevoie sa facem însa si demersuri serioase de informare pentru ca tinerii, angajatii, de altfel toti utilizatorii sa stie, de exemplu, ca e minim obligatoriu sa îti schimbi periodic parola de e-mail. CERT-RO, Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica înregistreaza zilnic între 50.000 si 100.000 de IP-uri suspecte de activitate ilegala.”

Eurobarometrul din 2011 arata ca 42% dintre europeni considerau atacurile cibernetice drept amenintarea cu cel mai mare potential de extindere în urmatorii ani. Si românii plasau aceasta problema în topul îngrijorarilor, alaturi de terorism si catastrofele naturale.

Juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie