Presedintele suspendat al Camerei de Comert, Mihail Vlasov a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta

 

Presedintele suspendat al Camerei de Comert si Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, acuzat de trafic de influenta, a fost trimis în judecata în dosarul în care a fost prins în flagrant primind 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki.

Mihail VlasovProcurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) – Sectia de Combatere a Coruptiei au dispus trimiterea în judecata, în stare de arest preventiv, a inculpatului Mihail Vlasov, avocat în cadrul Baroului Iasi, presedintele (suspendat – n.r.) Camerei de Comert si Industrie a României, în sarcina caruia s-a retinut savârsirea infractiunii de trafic de influenta, informeaza DNA.

Potrivit rechizitoriului, la 13 martie, Vlasov, în calitate de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a României si arbitru în cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe lânga Camera de Comert si Industrie a României (CCIR), a pretins de la un martor denuntator suma de 1.000.000 euro, din care a primit 200.000 euro, la 18 martie 2014.

În schimbul acestor banibani, sustin anchetatorii, Vlasov i-a promis denuntatorului ca-si va folosi influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe lânga CCIR învestiti cu solutionarea unui dosar în care denuntatorul are calitatea de pârât-reclamant si ca îi va determina pe acestia sa pronunte o hotarâre arbitrala favorabila denuntatorului.

Mihail Vlasov a fost prins în flagrant în 18 martie, când asupra lui au fost gasiti 200.000 euroeuro.

El se afla în arest preventiv din 19 martie.

Presedintele suspendat al CCIR a fost denuntat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut un milion de euroeuro, iar în 18 martie a fost prins în flagrant, într-un restaurant din Bucuresti, dupa ce ar fi primit de la acesta 200.000 de euro.

Potrivit DNA, la 2 septembrie 2013, o societate comerciala a sesizat Camera de Comert si Industrie a României – Curtea de Arbitraj Comercial International cu o actiune arbitrala formulata împotriva denuntatorului si a unei alte persoane.

„Obiectul actiunii era reprezentat de obligarea celor doi pârâti sus-mentionati la plata, în solidar, a sumei de 5.500.000 lei, reprezentând daunele suferite de reclamanta ca urmare a nerespectarii, de catre acestia, a contractelor de management comercial si management financiarfinanciar. Judecarea acestei actiuni a fost amânata de mai multe ori, unul dintre termene fiind stabilit pe data de 19 martie 2014. Printr-un intermediar, denuntatorul a aflat ca inculpatul Vlasov Mihail ar fi interesat de industria de tipar din România si ca acesta din urma ar dori sa-l cunoasca”, arata DNA. Valentin Anghel, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie