Medierea conflictelor pe cale amiabila

 

„Secretul si farmecul vietii noastre nu stau in lipsa unui conflict, ci in hotararea si priceperea noastra de a-l rezolva”.

mediere in romaniaMedierea este metoda de solutionare amiabila a conflictelor care pot aparea intre parti. Prin mediere calificata se incearca, si de cele mai  multe ori se reuseste aplanarea unui conflict aparut intre diverse parti.

In procesul de mediere se urmareste crearea unui mediu detensionat, acela  in care partile sa se simta intelese, si prin comunicare sa se gaseasca o solutie care sa duca la stingerea amiabila si rezolvarea conflictului existent.

Costurile de rezolvare amiabila a unui conflict prin implicarea unui mediator, sunt foarte mici in comparatie cu cele pe care le presupune un proces de judecata.

Intr-o situatie conflictuala atat partile implicate  cat si cei apropiati lor pot suferi, consecintele fiind de cele mai multe ori dureroase. Medierea vine în întampinarea conflictelor si ofera o cale de rezolvare mai rapida, mai economica si mai avantajoasa decat oricare alta forma de gestionare a acestor situatii.

Citeste mai departe pe mediatorcarmendemange.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie