Stefan Gheorghiu-Milicin, noul CEO al Impact Developer&Constractor

 

Stefan Gheorghiu-Milicin , noul CEO adus de fondurile straine de investitii la dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Constractor sa redreseze compania care se afla în pragul insolventei, este concurent la show-ul tv „Vocea României”.

Gheorghiu a fost remarcat de Loredana Groza, care l-a luat în echipa proprie. El va trebui în urmatoarele luni sa-si împarta timpul între restructurarea Impact si antrenamentele pentru show-ul difuzat de Pro TV.

Mai multe fonduri de investitii straine au cumparat în ultimii ani pachete de actiuni de la fondatorul companiei, Ioan Dan Popp, si au ajuns în prezent sa controleze împreuna peste 50% din actiuni si sa-si impuna strategia si o noua conducere. Principalele fonduri de investitii prezente în actionariatul Impact sunt suedezii de la East Capital cu 10% din actiuni, americanii de la Artio cu 8,5% si Franklin Templeton cu un pachet de 6%. Popp detine 16,5% din actiuni.

Impact a acumulat în ultimii doi ani si jumatate pierderi de circa 44 milioane de lei (10,5 milioane de euro), dupa ce vânzarile companiei au scazut de la maximele din 2008 de 11 ori si s-au cifrat anul trecut la 13,5 milioane de lei (3,2 mil. euro). Pentru acest an compania prognozeaza pierderi de 35,6 mil. lei. Activele ecompaniei sunt estimate la aproape 90 de milioane de euro.

Stefan Gheorghiu-Milicin spune ca va merge pe o strategie de redresare a companiei si vrea ca în circa un an de zile sa înceapa sa dezvolte noi proiecte imobiliare.

Adrian Cojocar, ZF.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie