Tribunalul Bucuresti a amanat pentru sambata luarea unei decizii in cazul contestatiei depuse de Mircea Diaconu
Tribunalul Bucuresti (TB) a amânat pentru sâmbata, la ora 16.00, luarea unei decizii în cazul contestatiei depuse de Mircea Diaconu dupa ce Biroul Electoral Central (BEC) i-a respins candidatura la alegerile europarlamentare.
Tot vineri s-au judecat la TB alte 24 de contestatii la decizii similare ale BEC. Între acestea s-au numarat cele depuse de Gheorghe Funar, Corneliu Vadim Tudor si Noua Republica.
În cazul lui Funar, TB a decis respingerea contestatiei, în timp ce pentru Vadim si Noua Republica instanta a amânat discutarea contestatiilor tot pentru sâmbata.
Decizii Tribunalului Bucuresti vor putea fi contestate la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o decizie definitiva în cel mult doua zile de la înregistrarea cererii, dar nu mai târziu de 15 aprilie.
BEC a respins, miercuri, candidaturile depuse pentru alegerile europarlamentare în numele PRM de Corneliu Vadim Tudor si Gheorghe Funar, precum si cele depuse de Partidul Verde, Partidul Ecologist Român si Noua Republica, Partidul Alianta Socialista, Alianta Nationala a Agricultorilor, Partidul Dreptatii Sociale.
Totodata, în sedinta BEC a fost respinsa candidatura independenta a lui Mircea Diaconu.
Mircea Diaconu si-a depus, în 26 martie, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidatura si listele de sustinatori pentru a intra în alegerile europarlamentare în calitate de candidat independent. El anuntase în 19 martie ca si-a dat demisia din PNL si va candida independent la alegerile europarlamentare.
Agentia Nationala de Integritate a trimis BEC, tot în 26 martie, o informare în care se arata ca Mircea Diaconu nu îndeplineste conditiile legale de validare a candidaturii sale pentru Parlamentul European.
„Agentia Nationala de Integritate comunica Biroului Electoral Central faptul ca domnul Mircea Diaconu nu îndeplineste conditiile legale pentru validarea candidaturii acestuia pentru Parlamentul European. Considerentele pe care le avem în vedere sunt întemeiate pe urmatoarele: Decizia Înaltei Curti de Casatie si Justitie nr.3104/2012 prin care a fost respins recursul formulat de domnul Diaconu Mircea; Constitutia României republicata; Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative; Legea nr. 33/2007 – republicata privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European”, se arata în informarea semnata de presedintele ANI, Horia Georgescu, si adresata presedintelui BEC, Florentin Sorin Dragut.
Formularea de contestatii privind admiterea sau respingerea candidaturilor poate fi facuta pâna cel mai târziu la 10 aprilie, potrivit HG 80/2014 privind programul calendaristic al actiunilor pentru europarlamentare.
Solutionarea contestatiilor privind admiterea sau respingerea candidaturilor se face în cel mult doua zile de la înregistrarea contestatiei, cel mai târziu 12 aprilie, de catre Tribunalul Bucuresti.
Termenul pentru solutionarea apelului asupra contestatiilor este de doua zile de la înregistrarea cererii de apel, cel mai târziu 15 aprilie, de catre Curtea de Apel Bucuresti.
Candidaturile ramân definitive cel mai târziu în 16 aprilie. Otilia Ciocan, mediafax.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!