Adrian Dulugeac va fi arestat preventiv?

 

Procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Vâlcea solicita instantei arestarea preventiva a sefului de lucrari de la Universitatea Bioterra Bucuresti, Adrian Dulugeac, sub aspectul savârsirii infractiunilor de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, luare de mita, primire de foloase necuvenite, fals intelectual si material în înscrisuri oficiale, uz de fals si instigare la fals intelectual si material în înscrisuri oficiale.

Potrivit anchetatorilor, pe data de 4 iulie, Florin Adrian Dulugeac a furnizat prin intermediul unui SMS, unui student, în timpul examenului de licenta, raspunsurile corecte la întrebarile testului grila care au constituit subiectele examenului. Ulterior, s-a constatat ca acesta a promovat proba scrisa a examenului de licenta cu nota 9.

De asemenea, în zilele de 3 si 4 iulie, Dulugeac a furnizat, în timpul probelor scrise, prin mesaje tip SMS, raspunsurile corecte la subiectele examenului si altor patru candidati.

„Pâna la acest moment al urmaririi penale s-a mai stabilit si faptul ca inculpatul Dulugeac Florin Adrian a acordat note la examenele semestriale ori anuale aferente anilor I si II de studiu la Facultatea de Drept, unui alt student, fara ca acesta sa sustina ori sa se prezinte în vederea sustinerii vreunui examen. Totodata, inculpatul a modificat sau a notat, pe data de 16 iulie, notele obtinute de catre alti sapte studenti la examenele anuale, fie în scopul majorarii notelor obtinute, fie în scopul promovarii examenelor”, sustin anchetatorii.

Din actele de urmarire penala administrate în cauza, a mai rezultat faptul ca, folosindu-se de calitatea sa de cadru didactic în cadrul Universitatii Bioterra, Florin Adrian Dulugeac a solicitat si determinat alti profesori din cadrul universitatii, care au realizat activitatea de examinare a candidatilor la examenul de licenta, proba orala, sa acorde note care nu corespund realitatii, respectiv note mai mari fata de cele corecte, pentru alti trei candidati.

În acelasi mod, inculpatul a determinat alti salariati din cadrul institutiei de învatamânt sus mentionate sa modifice notele luate de catre doi candidati la probele orale obtinute de acestia la examenul de licenta.

Procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Vâlcea l-au retinut, joi, pe seful de lucrari în cadrul Universitatii Bioterra Bucuresti – Facultatea de Control si Expertiza a Produselor Alimentare, Adrian Florin Dulugeac.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie (PÎCCJ), retinerea vine în continuarea cercetarilor în cauza în care, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lânga Tribunalul Vâlcea, au fost efectuate joi 22 de perchezitii în Bucuresti, Ilfov, Vâlcea si Olt privind comiterea mai multor infractiuni de coruptie si fals fata de mai multe cadre didactice si salariati ai Universitatii Bioterra.

Anchetatorii precizeaza ca printre cei vizati în ancheta se numara doi profesori universitari, iar alti cinci sunt salariati ai institutiei de învatamânt superior în care s-au efectuat perchezitiile.

Prodecanul este acuzat ca împreuna cu decanul ar fi acordat note mari la examenul de licenta în schimbul unor sume de bani primite de la studenti.

Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie