Cosmote extinde acoperirea retelei 4G in Romania

 

Operatorul telecom Cosmote extinde acoperirea retelei 4G în România, începând din data de 6 aprilie, în acest moment aceasta acoperind 90% din teritoriul national, arata un comunicat de presa al companiei.

cosmotePotrivit sursei citate, noul spectru anuntat de catre companie permite viteze de descarcare de pâna la 150 Mbps si viteze de încarcare de pâna la 50 Mbps.

În urma intrarii în vigoare a licentelor în noul spectru începând cu data de 6 aprilie, operatorul telecom mentioneaza ca reteaua 4G pe care o pune la dispozitie în acest moment a ajuns la 90% din teritoriu si populatie în Bucuresti, precum si în alte 19 orase, acoperind aproximativ 40% din locuitorii mediului urban.

Alaturi de Capitala, tehnologia de generatia a 4-a este prezenta în Bacau, Botosani, Braila, Predeal, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Galati, Iasi, Bragadiru, Jilava, Otopeni, Baia Mare, Piatra Neamt, Busteni, Ploiesti, Sinaia, Satu Mare si Suceava.

De asemenea, capacitatea retelei pentru 300 Mbps este testata, în prezent, de Cosmote.

Cosmote România avea aproximativ 6,1 milioane de clienti, la data de 31 decembrie 2013. Lansata în 2005, compania a înregistrat cea mai rapida dezvoltare a retelei din Europa, conform raportului Citigroup din iunie 2007.

Cosmote România este divizia locala a Cosmote Group, operatorul cu cea mai extinsa prezenta în sud-estul Europei, care are o baza de 15,6 milioane de clienti. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie