Uzinele Mechel scoase la vanzare au peste 5000 de angajati

 

Peste 5.000 de persoane lucreaza la cele cinci uzine siderurgice Mechel din România aflate pe lista activelor recomandate pentru vânzare, numarul lor fiind în scadere, spun sindicalistii, potrivit carora la cumpararea fabricilor de catre Mechel numarul angajatilor se apropia de 15.000.

Grupul Mechel este prezent în România din anul 2002, detinând combinatele Mechel Târgoviste, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Otelu Rosu si Ductil Steel Buzau si Laminorul Braila.

Reprezentantii Metarom, sindicat la care sunt afiliati angajatii acestor combinate, spun ca la cumpararea celor cinci fabrici de catre Mechel numarul angajatilor se apropia de 15.000, cei mai multi fiind la Târgoviste – 7.000 si la Câmpia Turzii – 5.600.

În prezent, aproape toate combinatele Mechel din România se confrunta cu probleme economice grave, care au dus la disponibilizarea a mii de angajati în ultima perioada. De asemenea, sindicalistii se declara îngrijorati de perspectivele vânzarii fabricilor detinute de Mechel în România si ameninta cu miscari de strada la Bucuresti în cazul în care autoritatile nu vor da dovada de o mai mare implicare.

Potrivit sindicalistilor, la cele cinci combinate mai sunt aproximativ 5.000 de angajati, numarul lor fiind însa în continua scadere.

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie