Licitatie a CNANDR in litigiu

 

Licitatia organizata de CNANDR, prin Directia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta, in vederea atribuirii contractului de lucrari privind reabilitarea sistemului rutier pe Drumul National 22 este blocata in instanta, dupa ce oferta unuia dintre agentii economici inscrisi in aceasta procedura a fost descalificata. Oyl Company Holding AG Slobozia, liderul asocierii a carei oferta a fost respinsa, a contestat procedura la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor, insa a pierdut, la mijlocul lunii trecute, in fata celor de la Glacial Prod Popesti Leordeni. CNANDR a pus la bataie pentru aceasta lucrare nu mai putin de 18,8 milioane de euro. Litigiul a ajuns in instanta.

CNADNRAvocatii Irina Elena Voicu si Mihai Dan Dutu, ambii din Baroul Bucuresti, se vor intalni in instanta, la Curtea de Apel Bucuresti, unde reprezinta doua companii rivale care au participat la procedura de licitatie organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, prin Directia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta, in vederea atribuirii unui contract de lucrari publice privitor la refacerea sistemului rutier pe DN 22, la kilometrul 178 + 000 – 227 + 000, etapa intai.

Autoritatea contractanta a scos la licitatie acest contract la mijlocul lunii august a anului trecut, punand la bataie, pentru finantarea lucrarilor, un buget de 68.304.088 lei fara TVA, adica de 18,82 milioane de euro cu TVA inclus.

In data de 20 ianuarie 2014, societatea Oyl Company Holding AG SRL Slobozia, lider al asocierii Oyl Company Holding AG SRL – Oyl Company, a depus, prin intermediul Cabinetului de Avocat Voicu Irina Elena, o contestatie la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor, solicitand anularea unei adrese primite de la CNANDR in data de 10 ianuarie, prin care a fost anuntata ca oferta sa nu a intrunit cerintele pentru a putea merge mai departe in procedura de licitatie. Petentul a solicitat CNSC sa oblige autoritatea contractanta sa reevalueze oferta si se declare acceptabila si confiorma oferta asocierii al carei lider eswte SC Oyl Copmpany Holding AG SRL Slobozia.

Tot la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a fost inaintata, la 24 ianuarie, o cerere de interventie accesorie in favoarea CNANDR redactata de SC Glacial Prod SRL Popesti Leordeni, lider sal asocierii Glacial Prod SRL – SC Iridex Group Constructii SRL, a carei oferta a fost acceptata pentru a merge mai deoarte in procedura atribuirii contractului. Acestia au cerut CNSC sa respinga contestatia Oyl Company Holding AG SRL.

In data de 19 februarie, Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a emis o Decizie prin care a respins, ca nefondata, contestatia celor de las Oyl Company, dispunand continuarea procedurii de atribuire a contractului.

Lucrurile nu s-au oprit aici. Asocierea Oyl Company Holding AG SRL – SC Oyl Company SRL a atacat Decizia CNSC in contencios administrativ la Curtea de Apel Bucuresti. Firmele in cauza au chemat in judecata Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si Dorectia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta, cerand instantei sa anuleze decizia prin care contestatia a fost respinsa de catre Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor. In acest proces, SC Glacial Prod SRL are calitatea de intervenient in numele CNANDR si este reprezentata de catre avocatul Mihai Dan Voicu.

Instanta s-a intrunit, pentru prima oara, pentru a discuta acest dosar in sedinta din data de 17 martie 2014, cand a decis sa amane cauza pentru ca lipsea dosarul de achizitie publica. Magistratii s-au intrunit din nou pentru judecarea spetei de fata luni, 31 martie, insa nici de aceasta data nu au luat o decizie. Ion Alexandru, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie