O investitie intr-o fabrica de uleiuri la Galda de Jos din judetul Alba, blocata din motive administrative

 

O investitie în valoare de 20 de milioane de euro într-o fabrica de uleiuri comestibile si necomestibile la Galda de Jos în judetul Alba este blocata din motive administrative. Proiectul de hotarâre pentru aprobarea constructiei noii fabrici a fost atacat în contencios administrativ de catre Institutia Prefectului, întrucât legea nu permite valorificarea terenurilor din pasuni, decât prin hotarâre de Guvern.

uleiFabrica de uleiuri de la Galda de Jos ar urma sa creeze 200 de locuri de munca iar valoarea investitiei se ridica la 20 de milioane de euro.

„Proiectul de hotarâre de Consiliu Local al Primariei Galda de Jos a fost atacat în contencios administrativ de Institutia Prefectului Judetului Alba întrucât actuala legislatie nu permite valorificarea terenurilor din pasuni decât prin scoaterea din registru si prin hotarâre de Guvern. Prin urmare, exista la Camera Deputatilor un proiect de modificare a acestei legi, care îsi asteapta votul final. Trebuie sa ne hotarâm foarte clar ce vrem: sa crestem vaci sau sa facem dezvoltare economica. De problema de la Galda ne vom lovi în tot judetul. La Galda, când s-a dat aceasta reglementare, erau undeva la 600 de vaci, acum au mai ramas aproximativ 200, dar legea obliga comuna sa pastreze aceeasi suprafata de pasunat”, a declarat Florin Roman, vicepresedintele Consiliului Judetean Alba.

Investitorul care doreste sa construiasca fabrica de uleiuri la Galda de Jos este român, are fabrici în mai multe locuri din România si asteapta hotarârea de Guvern pentru a putea începe lucrarile. Acesta a trecut cu toate avizele de Comisia de Administratie Publica Locala însa legislatia nu i-a dat voie sa amplaseze noua constructie pe teren pe care acum se afla pasune. Valoarea investitiei se ridica la 10 milioane de euro în prima faza si va ajunge spre 20 de milioane la finalizare. Fabrica de uleiuri din Galda de Jos ar produce uleiuri comestibile si necomestibile si ar crea în total 200 de locuri de munca. Dorin Timonea, adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie