Vanda Vlasov sustine ca tatal ei, Mihail Vlasov este arestat ilegal

 

Prim-vicepresedintele Curtii de Arbitraj Comercial, Vanda Vlasov, a declarat miercuri, la iesirea de la sediul DNA, ca arestarea tatalui ei este ilegala deoarece arbitrul nu este functionar public, iar încadrarea pe care procurorii i-au dat-o lui Mihail Vlasov este influenta exercitata asupra unui functionar public.

vanda vlasov„Curtea nu are personalitate juridica. Arbitrul nu e functionar public. Încadrarea care au dat-o, de trafic de influenta, este influenta exercitata asupra unui functionar public, deci în cazul lui tata ca si-ar fi exercitat o influenta asupra mea. (…) Deci tata la acest moment e arestat ilegal. Sa-i schimbe încadrarea”, a afirmat Vanda Vlasov.

Ea a precizat ca a fost chemata ca martor, ca i s-a comunicat ca poate sa nu declare nimic în calitate de ruda, însa le-a spus ca nu are nimic de ascuns si ca a jurat ca spune adevarul.

„Ideea ca eu vreodata am pronuntat vreo solutie într-un dosar influentata de oricine altcineva sau chiar de tata este o nemernicie. Minciuna are picioare scurte, o sa se afle adevarul”, a sustinut ea.

Vanda Vlasov a mentionat ca tatal ei i-a spus ca e nevinovat si ca nu a pus mâna pe bani.

Referitor la faptul ca Mihail Vlasov merge în cazinouri, ea a subliniat ca tot ceea ce se spune despre tatal ei sunt „legende”.

„Tata este un om extraordinar, este un mare jurist, dar asa este el, un om mai liber, mai rebel. La cazinou joaca si printul Albert. Jocurile de noroc sunt o îndeletnicire a nobilimii. Da, tata joaca la cazinouri. Si ce face? Violeaza copii? (…) E placerea lui. Nu vad o crima”, a mai adaugat ea.
Saptamâna trecuta, Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea preventiva pentru 30 de zile a presedintelui Camerei de Comert si Industrie a României (CCIR) Mihail Vlasov, acuzat de trafic de influenta de procurorii DNA si prins în flagrant în timp ce primea bani.

„În 13 martie, în urma unei programari prealabile, denuntatorul s-a prezentat la biroul lui Mihail Vlasov, situat în sediul CCIR, unde, pe parcursul discutiei, inculpatul i-a pretins denuntatorului suma de 1.000.000 euro pentru a-l ajuta sa câstige procesul respectiv. Dupa mai multe negocieri, în finalul discutiei, Vlasov i-a propus denuntatorului urmatoarea întelegere: sa-i promita acestuia suma de 1.000.000 euro, iar, pâna la termenul din 19.03.2014 sa îi dea 200.000 euro, urmând a primi de la instanta mai multe termene de judecata, astfel încât sa aiba timpul necesar sa achite, în transe, întreaga suma de bani”, sustin procurorii.

În 18 martie, Vlasov s-a întâlnit cu denuntatorul în incinta unui restaurant din Bucuresti, prilej cu care inculpatul i-a reiterat acestuia pretinderea sumei de 1.000.000 euro, în schimbul influentei pe care a lasat sa se creada ca o are asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj International de pe lânga Camera de Comert si Industrie a României, promitând ca îi va determina pe acestia ca în exercitarea atributiilor de serviciu sa pronunte o solutie favorabila acestuia.(AS, autor: Madalina Cochinescu, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie