Schema de injumatatire a ratelor bancare se va aplica din luna iulie

 

Schema de înjumatatire a ratelor bancare pentru anumite persoane va fi aplicata începând cu luna iulie a acestui an, iar creditul fiscal va intra în vigoare dupa doi ani, din 2016, a declarat premierul Victor Ponta.

victor ponta7„Este pentru acest an, de la 1 iulie. Ministrul Finantelor a explicat un lucru care este atât de tehnic încât nu încape (în titlul stirilor – n.r.). De la 1 iulie se poate aplica acea înjumatatire a ratei pe o perioada de doi ani, creditul fiscal intra în vigoare din 2016, dupa doi ani, asta încerca sa spuna ministrul, dar nu are cum sa spuna în cuvinte foarte simple lucruri complicate. Încearca si ea, saraca, ce sa facem…eu sunt traducatorul”, a spus Ponta.

Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a fost citat, marti, la Adevarul, afirmând ca schema fiscala pentru restructurarea creditelor populatiei, cunoscuta ca electorata, va suferi modificari de calcul fata de formula ministrului Bugerului, Liviu Voinea, si va intra în vigoare începând cu anul 2016.

„Se va aplica, dar vreau sa o supun dezbaterii atât cu bancile, cât si cu mediul academic. Noul plan este sa ajutam pe cei cu venituri mici din 2016, am format un grup care sa identifice orice posibila problema. Daca sunt persoane cu venituri mici, e bine sa fie ajutati înainte ca acest împrumut sa de devina neperformant. Trebuie sa fie mai putin birocratica. Am mai schimbat formula domnului Voinea”, a fost citatul prezentat al ministrului.

În luna februarie, premierul Victor Ponta a anuntat, la finalul discutiilor cu Fondul Monetar International, ca Guvernul va aplica un program de stimulare a consumului, care prevede reduceri de impozit pentru persoanele cu creditele restructurate, dar numai dupa expirarea perioadei de reesalonare.

Guvernul estimeaza ca aceasta schema de reduceri fiscale pentru populatia cu venituri sub medie si credite bancare ar putea duce la reesalonarea împrumuturilor pentru aproape un milion de români, iar bancile ar putea reduce ratele la credite cu pâna la 4 miliarde de lei în 2014.

Agentia MEDIAFAX anuntase, la 24 ianuarie, ca Guvernul vrea sa stimuleze consumul printr-un credit fiscal, sub forma unei reduceri acordate la plata impozitelor, pentru persoanele cu venituri sub medie care obtin de la banca restructurarea creditelor, dar numai în conditii stabilite de stat, cu prelungirea scadentei pâna la doi ani. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie