Maria Pop, soacra ministrului Agriculturii urmarita penal de procurorii DNA pentru luare de mita si fals intelectual in forma continuata

 

Maria Pop, soacra ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, este urmarita penal de procurorii DNA-Serviciul Teritorial Pitesti, pentru luare de mita si fals intelectual în forma continuata (2 acte materiale).

DNAPotrivit unui comunicat al DNA, la data savârsirii faptelor Maria Pop era consilier superior în cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Arges.

În acelasi dosar, este urmarit penal si Ionel Catalin Stoica, la data savârsirii faptelor inspector principal în cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Arges, sub aspectul savârsirii infractiunilor de luare de mita, fals intelectual în forma continuata (3 acte materiale), uz fals, participatie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

DNA sustine ca suspectii Maria Pop si Ionel Catalin Stoica, în cursul lunii august 2013, cu ocazia unui control fiscal efectuat la o persoana fizica autorizata, au primit suma de 500 lei pentru a nu dispune masurile legale ce se impuneau, ca urmare a aspectelor constatate.

Tot cu aceasta ocazie, cei doi functionari au falsificat, prin atestarea unor fapte si împrejurari necorespunzatoare adevarului, înscrisul oficial denumit Registrul Unic de Control ce apartinea persoanei fizice autorizate.

Actiunea de fals consta în mentionarea, în cuprinsul acestui registru, a faptului ca activitatea de control a persoanei fizice autorizate s-ar fi efectuat în perioada 13.08.2013 — 15.08.2013.

În realitate, sustin procurorii, aceasta activitate s-a efectuat, integral, la data de 12.08.2013, la o alta adresa decât cea unde figura sediul persoanei fizice autorizate respective.

În continuare, la data de 19.08.2013, Ionel Catalin Stoica a falsificat ordinul de deplasare (delegatie), emis de AJFP Arges, prin mentionarea, în cuprinsul acestui act, a faptului ca, în perioada 19.08.2013 — 21.08.2013, s-a deplasat, cu autoturismul personal, la adresa persoanei fizice autorizate, pentru a efectua inspectia fiscala. Ulterior, a folosit acest înscris falsificat, în vederea decontarii cheltuielilor de transport.

DNA transmite ca în acest dosar se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie