Modificarea unor reglementari cu privire la debitorii care inregistreaza obligatii fiscale restante sub o anumita limita

 

Modificarea priveste Ordinul ANAF nr. 2289/2010 pentru aprobarea Procedurii privind emiterea si comunicarea unor acte administrative pentru debitorii care înregistreaza obligatii fiscale restante sub o anumita limita, iar actul modificator este OPANAF nr. 380/2014, în vigoare de la 14 martie, data publicarii în Monitorul Oficial nr. 184/2014.

anaf noua siglaO prima modificare se regaseste chiar în continutul ordinului nr. 2289/2010 si priveste creantele fiscale restante aflate în sold la data de 31 decembrie a anului, al caror plafon este prevazut de Codul de procedura fiscala pentru anulare. Potrivit noii reglementari, acestea se scad din evidentele fiscale în primele sapte zile ale anului urmator.

O a doua modificare priveste Procedura si se refera la:

  • obligatiile de plata cu scadenta pâna la data de 1 iulie 2013 care se sting dupa aceasta data: deciziile referitoare la obligatiile de plata accesorii reprezentând penalitati de întârziere se emit o singura data, trimestrial, pentru obligatiile fiscale principale care au împlinit 90 de zile de la scadenta, cu exceptia situatiei în care acestea au fost stinse partial sau total, dupa caz;
  • obligatiile de plata cu scadenta pâna la data de 1 iulie 2013, în situatia în care la împlinirea termenului de 180 de zile prevazut la pct. 3.1 din Procedura se constata ca exista obligatii fiscale principale restante în aceasta perioada, care nu au depasit 90 de zile de la scadenta, pentru acestea nu se vor emite decizii referitoare la obligatiile de plata accesorii reprezentând penalitati de întârziere.

Eugen Staicu, legestart.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie