Pensiile speciale pentru aviatori, diplomati si personalul navigant vor fi reintregite

 

Pensiile speciale pentru aviatori si diplomati vor fi reîntregite, informeaza România TV.

pensii mariDiplomatii si aviatorii ar putea sa primeasca pensii mai mari chiar din acest an, dupa ce vor fi terminate recalcularile, dar si în functie de ce bani va dispune Guvernul.

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca proiectul de lege privind indemnizatiile viagere pentru diplomati este aprobat si la fel se va face si pentru personalul navigant.

„Nu se recalculeaza pensiile (la diplomati si piloti – n..r.), la diplomati este aprobata deja legea privind indemnizatiile viagere si la fel se va face la personalul navigant. Se va aplica, depinde cum e adoptata de Parlament, pentru ca în România avem o situatie speciala, orice lege care este adoptata de Parlament are o durata medie de sase luni, în care nu se pune în aplicare pentru ca presedintele Basescu îsi foloseste si dreptul de a retrimite legea si dreptul de a sesiza la Curtea Constitutionala, totul ca sa prelungeasca. Am vazut o discutie interesanta ca de ce dam ordonante. Daca un proiect de lege adoptat de Parlament este blocat de presedinte cel putin sase luni, pâna în noiembrie, asta e, o sa mergem cu frâna trasa”, a spus Ponta la Palatul Parlamentului întrebat în ce stadiu se afla recalcularea pensiilor speciale pentru piloti si diplomati.

În 2010, pensiile aviatorilor si diplomatilor au fost recalculate si reduse aproape la jumatate, de guvernarea Boc. romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie