A fost infiintata Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie

 

Guvernul a decis înfiintarea Societatii de Administrare a Participatiilor în Energie, prin divizare partiala a Electrica Bucuresti.

guvernul romaniei 1Dupa finalizarea divizarii, compania urmeaza sa vânda, prin oferta publica de majorare a capitalului, prin aport de capital privat, un pachet de actiuni nou-emise.

Înfiintarea noii societati a fost decisa de Guvern prin hotarâre. Noua societate va prelua parte din patrimoniul Electrica Bucuresti, necesara desfasurarii activitatii de gestionare a participatiilor minoritare, împreuna cu aceste participatii, potrivit Mediafax.

Pe lista participatiilor minoritare care urmeaza sa fie transferate au fost incluse toate actiunile emise de Enel Energie Muntenia, Enel Distributie Muntenia, Enel Distributie Banat, Enel Distributie Dobrogea, Enel Energie, E.ON Moldova Distributie, E.ON Energie România, Electrica Soluziona, Bursa Româna de Marfuri si Hidro Tarnita, detinute de Electrica Bucuresti.

Noua societate va prelua si drepturile si obligatiile Electrica Bucuresti rezultate din contractele de privatizare la Electrica Muntenia Sud, Electrica Moldova, Electrica Dobrogea, Electrica Banat si Electrica Oltenia. b1.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie