Ministrul delegat pentru Energie: Compania Nationala a Uraniului va fuziona cu Nuclearelectrica

 

Compania Nationala a Uraniului va fuziona cu producatorul de energie nucleara Nuclearelectrica, a anuntat sâmbata ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, la Antena 3.

ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu‘Unul dintre lucrurile care ma preocupa este ca, pe termen lung, sa avem garantia ca nu vom depinde de altii în ceea ce priveste combustibilul de uraniu. Vom începe un proiect de integrare a CNU în Nuclearelectrica. România este singura tara din UE cu ciclu nuclear complet, nu depindem de nimeni’, a precizat el.

Ministrul a mai spus ca va urma si un proces de restructurare a Companiei Nationale a Uraniului.

‘Va urma si un proces de restructurare, deja am cerut pâna la finele saptamânii viitoare un plan de reducere cu 10-15% a costurilor, dar va fi parte a Nuclearelectrica. Vreau sa pastram ciclul nuclear complet, asa cum îl avem în momentul de fata’, a adaugat el.

Întrebat daca strategia de independenta energetica a României include gazele de sist, Nicolescu a declarat ca este prea devreme pentru aceasta discutie.

‘Este prea devreme sa vorbim de gazele de sist. Numirea mea nu aduce nimic nou, Guvernul îsi va urma politica prudenta de exploatare a gazelor de sist. Trebuie sa stim daca avem sau nu aceasta resursa. Este prematur sa vorbim de rezerve certe, în conditiile în care nu am sapat nicio sonda’, a punctat Nicolescu.

El a amintit ca în Polonia au fost sapate 40-50 de sonde, iar datele colectate de aceste sonde au infirmat optimisnul initial.(AS — autor: Florentina Cioaca, editor: Nicoleta Gherasi), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie