Accident aviatic la Suceava. Autoritatile nu confirma incidentul

 

Autoritatile din Suceava nu confirma informatia care anunta prabusirea unui avion. O persoana a sunat, vineri, la 112 si a anuntat ca a vazut un aparat de zbor, dupa care a auzit un zgomot puternic.

avion mic„Vineri, 21 martie a.c., în jurul orei 15:15, o persoana domiciliata în localitatea Manastirea Humorului, a sesizat pe un numar de telefon privat, despre faptul ca a observat în zona un avion care zbura, iar dupa ce a trecut peste o coama de munte, a auzit un zgomot puternic.

O informatie similara a venit, tot prin intermediul unui numar de telefon privat, pentru o alta zona din judet, respectiv, comuna Frasin.

Florin Sinescu, prefectul judetului Suceava, în calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, a dispus constituirea unui centru de comanda, format din sefii Inspectoratelor judetene pentru Situatii de Urgenta, de Politie si de Jandarmi.

Întrucât informatiile erau confuze, iar conditiile atmosferice permiteau vizualizarea zonei cu acuratete, s-a dispus survolarea zonei cu ajutorul a doua avioane de agrement, aflate în apropiere.

În acelasi timp, s-a dispus si o cautare la sol, în punctele de unde s-au primit informatiile, prin forte ale structurilor specializate, dupa cum urmeaza: Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava cu 11 autospeciale si 37 de militari, Inspectoratul de Politie Judetean Suceava cu 5 autospeciale si 22 de politisti, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Suceava cu o autospeciala si patru militari, precum si 10 lucratori ai Directiei Silvice Suceava.

Coroborând informatiile primite, precum si faptul ca turnul de control de la Aeroportul Suceava nu a confirmat caderea unui aparat de zbor, iar mesajele care soseau telefonic precizau faptul ca s-a auzit doar un zgomot, neurmat de alte semne specifice unui accident aviatic (fum, flacara, aparat de zbor la sol etc.), la ora 17:30 s-a dispus încetarea verificarilor, concluzia fiind ca incidentul nu se confirma”, se arata într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava. Consuela Stratulat, ziuanews.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie