Interese ascunse in spatele scandalului carnii alterate

 

În tot acest vârtej al informatiilor pe jumatate verificate legate de tonele de carne cu termenul de valabilitate depasit, este util un demers care sa puna lucrurile cap la cap si care sa explice de fapt ce se întâmpla în spatele isteriei mediatice.

carne hala procesareSiguranta alimentara a populatiei este extrem de importanta si nimeni nu ar trebui sa se joace cu panica oamenilor doar pentru un politicianism de cea mai joasa speta. Si este de cea mai joasa speta pentru ca jongleaza cu frica oamenilor. Conform informatiilor furnizate de sursele Agrointeligenta din industria alimentara, administratia de stat centrala si locala dar si din zona politica, la aceasta ora se pot afirma niste lucruri extrem de raspicat.

1. Scandalul carnii este unul de natura fiscala si nu de siguranta alimentara. DIICOT investigheaza evaziunea fiscala, dosarul este vechi iar în timpul anchetei s-a intrat în niste depozite unde se aflau si loturi de carne si preparate din carne expirate.

2. În depozitele respective este normal sa se afle aceste loturi, în spatii desemnate ca atare, pentru a putea fi distruse. Faptul ca într-un depozit se afla carne stricata nu înseamna intentia de a o introduce în consumul populatiei.

3. Nu s-a înregistrat nici un caz de toxiinfenctie alimentara majora la nivelul tarii în general, si al judetelor vizate în particular, care sa indice ca asemenea loturi de carne au ajuns la consum.

4. La Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) se afla un presedinte interimar care a fost numit în functie dupa demiterea liberalului Bogdan Nica. Marius Dunca, fost vicepresedinte si actualmente interimar, si-a propus sa îi arate premierului Ponta ca merita sa fie pastrat în functie si ca activitatea sa este de impact. Din pacate Dunca a jucat iresponsabil acest scandal, mediatizarea fiind extrem de riscanta si concentrata pe accentuarea panicii populatiei pentru a lua prim-planul. ANPC nu are nici specialistii si nici echipamentul de laborator necesar pentru a face analize. ANPC a intrat în niste depozite unde a gasit carne si preparate din carne cu etichete netraduse sau care indica termen de valabilitate depasi. Nu ne-a spus daca aceasta carne urma a fi neutralizata. Foarte important, Marius Dunca a fost presedinte al organizatiei judetene Brasov a Tineretului Social Democrat (TSD). A fost, în perioada iunie – noiembrie 2009, director coordonator al Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Brasov.

Citeste mai departe pe agrointel.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie