Perioada de suspendare a falimentului fostei Blue Air Transport Aerian a fost prelungita la cererea DNA

 

Perioada de suspendare a falimentului fostei Blue Air Transport Aerian, acum Bata Sky Imobiliare, a fost prelungita, la cererea DNA. Pentru a mai recupera din banii cuveniti mai ales Fiscului, Institutia vrea sa se îndrepte asupra lui Nelu Iordache, acuzat ca ar fi golit conturile firmei.

Nelu Iordache 1Tribunalul Bucuresti accepta în urma cu doua luni cererea DNA de suspendare pentru 60 de zile a falimentului Bata Sky Imobiliare, fosta Blue Air Transport Aerian. Astazi, 17 martie, urma sa fie ultima zi. DNA a cerut Tribunalului Bucuresti o noua prelungire iar perioada de suspendare a falimentului s-a prelungit pâna în 16 mai.

DNA a dorit suspendarea falimentului pentru ca bunurile debitoarei sa nu fie lichidate si a început urmarirea penala a societatii pentru evaziune fiscala, dar si a lui Nelu Iordache, aflat în arest pentru deturnare de fonduri, a Mihaelei Tudorache Secan, drectorul de marketing al companiei,si a cetateanului sirian Imad Ali.

„În perioada februarie – aprilie 2011, societatea a înregistrat în evidenta contabila un numar de 11 facturi fiscale fictive (privind achizitionarea de materiale publicitare promotionale), emise de firmele Terista Meat Plus si Rasty Trading (administrate în fapt de catre învinuitul Imad Ali), în valoare totala de 46,3 milioane de lei – cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni comerciale reale, prejudiciind astfel bugetul de stat (prin diminuarea frauduloasa a masei impozabile), cu suma totala de 8,34 milioane lei, reprezentând TVA dedus nelegal, aferent cheltuielilor înregistrate în contabilitate, care au avut la baza documente fictive”, se arata în extrasul procesului verbal al DNA, citat în raportul privind cauzele ce au dus la aparitia insolventei, realizat de lichidatorul judiciar, Expert Insolventa.

Banii de pe facturile fictive erau virati în conturile celor doua societati controlate de Imad Ali, dupa care erau directionati catre alte societati controlate tot de acesta. Ulterior, banii erau retrasi si restituiti administratorului Blue Air Transport Aerian, dupa ce retinea un comision de 10-12%.

Mirela Tudorache Secan este urmarita penal pentru ca a înlesnit înscrierea acestor facturi fictive în evidenta contabila a societatii.

În plus, daca lichidatorul judiciar va identifica noi acte si operatiuni juridice cu privire la care sa fie incidente prevederile articolele 79–80 din Legea nr. 85/2006, sau creditorii societatii vor solicita acest lucru, lichidatorul va putea solicita anularea actelor frauduloase încheiate de debitor în dauna drepturilor creditorilor, în cei trei ani anteriori deschiderii falimentului. Si nu doar atât. Se mai poate cere anularea constituirilor sau a transferurilor de drepturi patrimoniale catre terti.

Citeste mai departe economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie