Mihai Marcu, presedinte MedLife: Reformarea sistemului medical poate fi o idee buna

 

Exista maximum 15 spitale (de stat) în România care pot oferi pacientilor îngrijirea potrivita pe toate palierele. Restul unitatilor sunt doar spitale care nu fac altceva decât sa urce pacientii în ambulante, fie ca au o mâna rupta sau politraumatisme, si sa îi duca la spitalele mari din Bucuresti, în principal, sau la celelalte mari unitati din tara. Din punctul meu de vedere acestea ar trebui desfiintate sau ar trebui sa se faca macar o selectie serioasa a spitalelor care sa acopere într-adevar toate problemele unui pacient.

Reformarea sistemului medical poate fi o idee buna, la fel ca orice alta schimbare, însa numai în masura în care este clara. Sunt prea multe neclaritati si prea multe modificari în prezent ale legii. Singura mea asteptare de la aceasta reforma este tergiversarea ei asa cum s-a întâmplat si în cazul pensiilor, unde legislatia secundara a necesitat trei ani pentru a fi implementata. Cred ca o lege lunga si compacta ar putea fi cea mai buna solutie pentru sistemul medical din prezent, ar lasa mai putin loc pentru interpretari.

În primavara anului viitor vom începe constructia la propriul spital de urgenta, am primit aprobarea pentru a face acest lucru si speram ca într-un an, poate un an si jumatate sa îl deschidem. Investitia minima va fi de 15 milioane de euro, dar cred ca vom ajunge chiar pâna la 20 de milioane de euro. Echipa medicala de baza va fi compusa din cel putin 75 de medici, iar personalul medical adiacent ar putea fi de trei ori mai mare decât aceasta echipa. În plus, spitalul va avea 180 de paturi, 15 unitati de urgenta si 87 de locuri de parcare.

Corina Mirea, Andrei Circhelean, Zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie