Procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale fata de fostul deputat, Gheorghe Buta

 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus începerea urmaririi penale fata de Gheorghe Buta, fost deputat, pentru efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau însarcinarea pe care o îndeplineste o persoana.

dnaDin ordonanta de efectuare în continuare a urmaririi penale întocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, în perioada 2008 — 2012, Gheorghe Buta, în calitate de deputat, cu ocazia încheierii unor contracte de prestari servicii, a reprezentat interesele financiare si comerciale ale unei societati comerciale în care sotia sa avea calitatea de asociat, administrând în fapt firma respectiva.

„Astfel, între anii 2009 — 2010, suspectul Buta a participat la mai multe discutii cu reprezentanti ai autoritatilor locale, context în care a negociat, întocmit si semnat diferite contracte de prestari servicii. Obiectul acestor contracte a constat în acordarea de consultanta în materie de constructii/inspectie de santier, întocmind si semnând totodata facturi fiscale, toate acestea ca reprezentant al societatii anterior amintite. Valoarea totala a acestor contracte este de aproximativ 66.000 lei”, se arata într-un comunicat al DNA transmis marti AGERPRES.

Sursa citata precizeaza ca, în perioada 21 martie 2011 — 20 martie 2012, Gheorghe Buta a fost angajat în cadrul unei societati comerciale, în baza unui contract individual de munca, în functia de diriginte de santier.

„Activitatile desfasurate în conditiile mai sus descrise sunt incompatibile cu functia de deputat, pe care o îndeplinea la momentul respectiv”, mai sustin procurorii.(AS — autor: Madalina Cochinescu, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie