Deputatul Mircea Man a fost gasit de Agentia Nationala de Integritate in stare de incompatibilitate

 

Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca deputatul PDL Mircea Man, fost presedinte al Consiliului Judetean Maramures (mandatul 2008 – 2012), s-a aflat în stare de incompatibilitate.

Agentia Nationala pentru IntegritatePotrivit unui comunicat al ANI remis marti AGERPRES, Mircea Man s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 19 iulie 2010 — 24 ianuarie 2012, întrucât a exercitat simultan atât functia de presedinte al Consiliului Judetean Maramures, cât si functia de membru în Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” Baia Mare, încalcând, astfel, dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 si art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

ANI sustine ca Mircea Man nu a respectat dispozitiile art. 87, alin (1), lit. d) si f) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora „Functia de […] presedinte al consiliului judetean […] este incompatibila cu: functia de […] membru al consiliului de administratie […] la institutiile publice”, precum si dispozitiile art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003, potrivit caruia „Alesul local poate renunta la functia detinuta înainte de a fi numit sau ales în functia care atrage starea de incompatibilitate, în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în aceasta functie”.

Agentia anunta ca l-a informat pe Mircea Man despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la aparare.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încalcarea obligatiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective.

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a încetarii de drept a mandatului.

Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la încetarea mandatului.(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Cristina Tatu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie