Prima retea de investitori privati din Romania, TechAngels, pentru startup-urile în domeniul tehnologiei

 

Startup-urile în domeniul tehnologiei au de acum acces mai usor la finantare prin intermediul retelei de investitori privati TechAngels. Lista investitorilor cuprinde antreprenori si profesionitti din domeniul tech, acestia alaturând investitiilor directe expertiza si conexiuni relevante.

TechAngels va facilita investitii cu o valoare cuprinsa între 10.000 si 200.000 de euro, corespondente unei evaluari a afacerii de maxim 1.000.000 de euro. Reteaua de investitori vizeaza in primul rând echipe cu expertiza dovedita si un trecut profesional relevant, ale caror proiecte sunt dezvoltate cu precadere în domeniile web, mobile, embeded software, hardware, meditech. TechAngels îsi îndreapta atentia în special catre proiecte care au cel putin un prototip sau au fost validate de catre clienti.

Mecanismul prin care functioneaza reteaua de investitori este simplu. Antreprenorii contacteaza echipa TechAngels prin intermediul unui formular disponibil online. În urma unei analize complete a produsului sau afacerii, echipa TechAngels, în colaborare cu antreprenorul, realizeaza o prezentare care este trimisa catre reteaua de investitori. Ulterior, antreprenorii sunt pusi în legatura cu investitorii interesati si vor primi asistenta din partea TechAngels în încheierea rundei de investitii.

TechAngels este fondat de catre Radu Georgescu – antreprenor în serie si investitor în companii de tehnologie si internet, fondator al GECAD Group si al companiilor Epayment (acum PayU) si Avangate, ce a realizat unele din cele mai importante exit-uri pe piata tehnologica româneasca, Andrei Pitis – investitor activ si mentor în multiple startupuri, presedinte al ANIS si profesor asociat la Universitatea Politehnica din Bucuresti, cu o experienta de peste 22 de ani în companii tech la toate nivelurile , Bogdan Iordache – Co-fondator si CEO al How to Web, cea mai importanta conferinta tech din Europa de Sud-Est, si mentor la mai multe acceleratoare de afaceri web din Europa precum Springboard Londra,
HackFWD Berlin, Rockstart Amsterdam.

Capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie